Obor potravinářství

730 000 t
vyrobí ročně pekárny
12 488
zaměstnanců
244 800 t
vyrobeného masa ročně
222 000 t
mléčných výrobků ročně
Aktualita
6. 10. 2024,

MASNA – pravá řeznická prodejna přímo v Kostelci

Čerstvé vepřové a hovězí maso výhradně z českých farem, poctivé uzeniny od řezníků z Kostelce, to je nová řeznická prodejna MASNA v Kostelci. Je přímo u výrobníchCelý článek

Aktualita
5. 8. 2024, PENAM, a.s.

S ředitelem Penamu o příběhu pečiva

S Jaroslavem Kurčíkem, ředitelem Penamu, rozebereme jak dlouho trvá upéct chleba a rohlík, protože ani jedno se v obchodě neobjeví „jen tak“. Je za tím spousta práce mnoha lidí a mnoho peněz v investicích. Co udělá Penam s letošním ziskem, kolik rohlíků upekl v loňském roce a kam se chce posouvat? Celý článek

Aktualita
24. 7. 2024, PENAM SLOVAKIA, a.s.

Jsme AGROFERT: Jak vyrábíme pečivo bez lepku?

Někteří lidé nemohou jíst klasické pečivo, protože lepek, který je v něm obsažen, jim velmi škodí. Přesně pro ně je tu bezlepkové pečivo vyráběné pod značkou Vitacelia. Ve jménu kvality je toto pečivo vyráběno především ručně. Celý článek

Aktualita
9. 7. 2024,

AGROFERT produkty bodují v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2024

Společnosti Olma a Mlékárna Hlinsko dosáhly vynikajících úspěchů v letošním ročníku soutěže Mlékárenský výrobek roku 2024. Úspěch je pro nás důkazem kvality našich produktů a potvrzením, že neustálé zlepšování  receptur a investice do technologií mají smysl.  Celý článek

Aktualita
25. 6. 2024, PENAM, a.s.

Jak se rodí Dinoo

Stejně jako dinosauři, i naše Dinoo produkty mají za sebou dlouhou cestu! Po dvou letech tvrdé práce a stovkách hodin úsilí se konečně dostaly na pulty obchodů. Celý článek