AGROTEC láká na nejvýkonnější kombajn na světě New Holland CR11

21. 8. 2024

Patříte mezi fanoušky zemědělské techniky? Pokud jste odpověděli ano, pak si nenechte ujít expozici společností ARBO Klatovy a Kvarto, regionálních dealerů Agrotec, na veletrhu Země Živitelka. Vystavena tu totiž bude unikátní sklízecí mlátička New Holland CR11. Až sto tun obilí za hodinu dokáže tento stroj sklidit, jehož žací lišta může měřit až osmnáct metrů. Na světě je jen 15 předprodukčních kusů.

  • 22. srpna - 27. srpna 2024
  • Výstaviště v Českých Budějovicích venkovní plocha 214 a 215. 

Královna polí New Holland CR11

Druhou polovinu července strávili specialisté z divize zemědělské techniky AGROTEC Group na cestách. Spolu s revolučním kombajnem CR11 od firmy New Holland pomáhali zemědělcům napříč celou republikou se sklizní obilovin. Ti tak mohli při práci obdivovat nejvýkonnější mlátičku na světě a zároveň si i vyzkoušet, co všechno umí. A zájem byl obrovský.

Teď dostanou tuto příležitost návštěvníci výstavy Země Živitelka. Královna polí, jak se modelu CR11 přezdívá, přináší revoluci ve sklizni. Poskytuje vyšší produktivitu a minimální ztráty, lépe nakládá s posklizňovými zbytky a disponuje vysokou mírou automatizace. Cíl je jednoduchý: snížit celkové náklady na sklizeň obilí. Je to zároveň vůbec poprvé, co je stroj v Česku k vidění. Po celém světě zatím jezdí jen 15 kusů.

„Obří stroj, supermoderní sklízecí zařízení, používá k oddělení zrna obilí od klasů, stébel a plev nejmodernější technologie. Má čidla, která určí kvalitu sklizeného zrna, GPS navigaci, která vede stroj polem s přesností jeden až dva centimetry, a také senzor, který velmi podrobně zjišťuje, jaké množství živin zmizelo z půdy během žní a kolik živin by se mělo na pole vrátit zpět,“ vysvětluje produktový manažer divize zemědělské techniky AGROTEC Group Martin Čala.

Ten také každý všední den od 15:30 povede detailní představení mlátičky CR11. Součástí prezentace stroje bude i zveřejnění výsledků práce zaznamenané telematikou PLM Intelligence. Odhalíme vám tak dosahované provozní parametry nejen mlátičky CR11, ale také traktorů, jenž mlátičku doprovázely.

Na stánku (volné ploše č. 215) kombajn CR11 doprovodí techniky stejně důmyslně promyšlený traktor T7.300 s prodlouženým rozvorem a telematikou PLM Intelligence.

Posledním, na 100 % zemědělským strojem vystaveným na výstavišti v Českých Budějovicích, bude šestiválcový traktor T6.180 s dvouspojkovou převodovkou Dynamic Command a pohonem na alternativní palivo, konkrétně bioplyn (CNG). Tento zemědělský triumvirát doplní technika zaměřená na využití v komunální sféře, konkrétně traktor New Holland Boomer 50 a samojízdný žací stroj Amazone Profihopper.

Královna polí CR11 bude vystavena i s patnáctimetrovou lištou Mac Don, se kterou ji mohli farmáři vidět při praktických ukázkách na poli. Zabere tak většinu dostupného prostoru, ale takto impozantní stroj si to zaslouží. Traktory budou vystavené v agregaci s dalšími stroji ze sortimentu AGROTEC Group a to s rozmetadlem minerálních hnojiv od značky AMAZONE a s mulčovačem od firmy Tehnos. Více nám rozměry výstavní plochy nedovolí.

Zájemcům na stánku také poradíme s výběrem GPS navigace a systémem automatického řízení, na které lze nově získat dotaci až 50 %. Se získáním dotace a výhodným financováním vám ochotně pomohou kolegyně z oddělení Financial Services. Přijďte se sami přesvědčit, jaké výhody a bonusy získáte, čekáme Vás na stánku AGROTEC Group na volné ploše 215.

Fotogalerie