FARMTEC představí novou generaci vitalimetrů na Zemi Živitelce

19. 8. 2024

Díky moderním technologiím můžeme zvířatům poskytnout tu nejlepší péči. Naše krávy jsou vybaveny vitalimetry – speciálními obojky, které nám umožňují v reálném čase sledovat jejich zdravotní stav a pohodu, a tím předcházet možným komplikacím.

Vitalimetr FA25

Nový vitalimetr FA25 bude mít premiéru hned první den zahájení výstavy Země živitelka, tedy 22. 8. 2024 v expozici v pavilonu Z. Tento výrobek, který navazuje na úspěšný model FA22, obsahuje vylepšené komponenty a nový kvalitní identifikační čip. Kromě identifikace říje a zdravotního stavu dokáže přesně lokalizovat zvíře, identifikuje tepelný stres, skupinové chování zvířat a hlásí porody. Sebraná data se efektivně zpracovávají a vyhodnocují pomocí umělé inteligence. Vitalimetry, stejně tak program FARMSOFT i aplikaci Vitalimetr.com, vyvíjí, vyrábí a programuje Farmtec doma v Jistebnici. Nabízí tak českým chovatelům inovativní a konkurenceschopný český výrobek.


Kromě nové generace vitalimetru ukáže Farmtec ve svých expozicích i další produkty, ať už vyhřívané napájecí žlaby, welfare porodní kotec pro prasata nebo třeba nabídku obnovitelných zdrojů energie pro zemědělské podniky.

Welfarový porodní kotec

Dalším zajímavým výrobkem z portfolia Farmtecu, který si bude možné prohlédnout je welfarový porodní kotec pro prasnici. Porodní klec se snadno ovládá a nastavuje. Umožní fixovat prasnici při porodu a při jejím puštění na volno slouží jako ochrana doupěte pro selata. Fixovat prasnici je možné také v krajní části kotce, pokud je třeba provádět veterinární zákroky. Kotce jsou konstrukčně uzpůsobeny tak, aby bylo možné sekce umývat mycím robotem.

Nový model nerezových vyhřívaných napájecích žlabů

Nový model nerezových vyhřívaných napájecích žlabu s označením A má přívodvody a elektrické energie zcela na straně žlabu, nikoliv na středu, jako je to u ostatních modelů. V současné době tak nabízíme více než 40 variant napájecích žlabů, ten správný si u nás vybere úplně každý. Většinu žlabů vedeme skladem, stejně tak i širokou škálu náhradních dílů a doplňků.

Obnovitelné zdroje energie

Zmínit bychom chtěli také celý obor obnovitelných zdrojů energie, ať bioplynové stanice či fotovoltaické elektrárny. Oba typy výroben energie mají v zemědělských provozech své logické opodstatnění. Obecně řečeno tedy především tam, kde mají vyšší nároky na spotřebu energie – chlazení a uchovávání mléka, ventilace stájí, výrobní provozy apod.