Dětský tábor AGROFERT: Zábava a dobrodružství v Záchranné stanici Pasíčka

9. 8. 2024

Je za námi náš první Agrofert letní tábor. Táborníků se nám sešlo na dva tucty a musíme říct, že přestože některé z dětí byly na táboře poprvé, všichni to zvládli na jedničku s hvězdičkou a skvěle si to užili. A my vedoucí taky.

Zázemí nám poskytla Záchranná stanice a ekocentrum Pasíčka, se kterou dlouhodobě spolupracujeme. Ta se stará o zraněná a opuštěná zvířata a poskytuje útočiště mnoha druhům. Děti tak měly skvělou příležitost stát se aspoň na chvíli ošetřovatelem, vyčistit výběhy, doplnit vodu a nanosit krmení. Nechyběla ani komentovaná prohlídka výběhů se spoustou zajímavostí. Ovšem jednoznačně největší hitem byla místní štěňátka. Nadšení nebralo konce a spíš to vypadalo, jako kdyby přijela popová hvězda.

A co jsme všechno zažili?

Rozhodně nechyběla ranní rozcvička, v okolních lesích jsme soutěžili ve stavbě nejhezčího domečku, hrála se šiškovaná i šipkovaná, chodili jsme na vyhlášenou italskou zmrzlinu k Borůvce, uspořádali jsme olympiádu, večerní letní kino s popcornem, diskotéku i opékání buřtíků na ohni. Zvládli jsme návštěvu muzea dýmek v Proseči i celodenní výlet do Toulovcových maštalí, kde podle legendy měl tajný úkryt loupeživý rytíř Vavřinec Toulovec. Poslední večer došlo i na noční bojovku, kterou tak trochu netradičně připravovaly starší děti pro vedoucí a menší děti. Přestože se některé z nich trošku bály, nakonec jsme ji zvládli všichni.

Týden nám utekl jako voda a my bychom chtěly poděkovat všem dětem za odvahu, nápady, soutěživého ducha a úsměv na tváři. Všichni jste byli naprosto skvělí, což jsme vám dali jasně najevo zaslouženým diplomem. Poděkování míří i do Tatry a Penamu za vynikající svačinky a skvělým vedoucím ze společnosti Lovochemie a Deza

Doufáme, že se potkáme i příští rok. My se už těšíme.

Fotogalerie