Cerea podporuje budoucí agronomy

28. 5. 2024

V květnu se studenti třetího ročníku chrudimské Střední zemědělské školy vydali na exkurzi na Agronomickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně. Tato akce, uspořádaná s finanční podporou naší dceřiné společnosti Cerea, a.s., nabídla mladým nadšencům do zemědělství jedinečnou příležitost nahlédnout do světa vysokoškolského studia.

Během exkurze měli studenti možnost navštívit několik špičkových pracovišť fakulty. Prostory Ústavu morfologie, fyziologie a genetiky zvířat, Ústavu molekulární biologie a radiobiologie a Ústavu agrochemie, půdoznalství, mikrobiologie a výživy rostlin jim poskytly cenné informace o konkrétních oblastech studia. Na každém z těchto pracovišť se dozvěděli, co by se zde naučili a jak by jejich studium probíhalo.

Celou návštěvu završila prezentace proděkana doc. Ing. Daniela Falty, PhD., který studentům představil strukturu fakulty a podrobně vysvětlil možnosti studia na dalších ústavech, které kvůli časovým omezením nestihli navštívit. 

Exkurze přinesla studentům chrudimské Střední zemědělské školy jasnou představu o tom, jaké by bylo studium na Mendelově univerzitě. Díky této zkušenosti nyní lépe chápou atmosféru univerzitního života a co by je čekalo, pokud by se rozhodli pokračovat ve studiu zemědělských oborů.

Podpora mladých talentů a jejich vzdělávání v oblasti zemědělství je pro nás prioritou. Jsme hrdí, že můžeme přispívat k rozvoji budoucích odborníků, kteří jednou budou stát v čele inovací a udržitelného rozvoje našeho zemědělského sektoru.

 

Fotogalerie