Začínali před šestnácti lety ve dvaceti lidech, dnes mají více než sto padesát zaměstnanců a patří mezi nejmodernější pekárenské závody v Evropě.
Denně také máte v ruce jejich produkty, ale zaručeně je neznáte. Nemají reklamu, neprodávají koncovým zákazníkům. Profrost totiž vyrábí z českých surovin, tradičními pekařskými postupy s využitím moderních technologií a metod kvalitní mražené pečivo.
Technologie výroby mraženého pečiva
Pokud máte pocit, že je to úkrok od kvality, mýlíte se. Ostatně, s technologií mraženého pečiva vyrazili do světa Francouzi a ti gastronomii i pekařině nějak rozumějí.
Abychom si v tom udělali jasno, postup výroby je stejný jako u běžného pečiva, základem je poctivé řemeslo. Profrost dokonce peče leccos i v kamenných pecích. Rozdíl přichází až po upečení, kdy dojde na šetrné šokové zmrazení při teplotě minus 33 °C, které nedovolí větší než mikroskopické krystalky v těstě, a tím pádem pečivo nezničí. Výrobu tvoří tři linky na běžné pečivo a linka na chléb, takže v nabídce může být 40 druhů běžného a jemného hluboce zmraženého pečiva určeného k průmyslovému i domácímu dopečení.
Profrost mrazí a peče udržitelně
Profrost je i příspěvkem k udržitelnosti – například k mražení využívá CO2 a k výrobě odpadní teplo z chladicích agregátů, takže provoz je nejen moderní, ale i šetrný k životnímu prostředí.