Fenomén rohlík

18. 5. 2023

Rohlík a Penam, to lze lakonicky shrnout následovně: 35 gramů kvalitní mouky, přiměřeně vody, 2,4 gramu oleje, 3 gramy droždí a špetka soli. Vymíchat těsto, na děličce vyrobit klonky, jim dát v rohlíkáči finální tvar. Pak 43 minut kynutí a 11 minut pečení. A na konci je čerstvý křupavý rohlík. Nic víc v tom není. Všechno automaticky, samozřejmě.

Mimochodem, křupavý… Také se vám zdá, že někdy křupe nějak míň než dřív? Inu, je to obsahem tuku. Když se receptura ošidí, rohlík nekřupne. A to v Penamu velmi dobře vědí, jejich rohlíky křupou.

A tušíte, kolik rohlíků se v Česku za rok vlastně prodá? Jestli tipujete, že hodně, tak ještě přidejte. Úplně přesně to nikdo neví, ale kvalifikované odhady začínají někde nad čtyřmi miliardami. Pekárna, která nepeče rohlíky, jako by ani nebyla. Agrofert jich za rok napeče takřka tři čtvrtě miliardy a většinu z nich mají na svědomí právě Penam a United Bakeries.

Penam rohlík

DALŠÍ ZPRÁVY