Pokud se chcete posouvat, nejde to jinak. V roce 2019 zprovoznila jednu z nejmodernějších plnících linek na světě. V době spuštění existoval jen jeden další exemplář a vzhledem k cenové náročnosti jich ani dnes není po světě mnoho. Je to linka špičkové hygienické a technologické úrovně, která umožňuje nejkvalitnější a šetrné zpracování jak jogurtů a zakysaných výrobků, tak i sladkých dezertů. Plnička je schopná balit několik vrstev různých polotovarů a aplikovat převlečná víčka s náplní. A v polovině roku 2022 zprovoznili ještě její sestru pro balení tvarohových, jogurtových a smetanových specialit z nově dokončované tvarohárny v Olomouci. Olomoucké tvarohy a tvarohové dezerty tak díky nejmodernější technologii patří k absolutní světové špičce.
V Zábřehu na Moravě zase mají ta nejkvalitnější francouzská zařízení na výrobu tradičních tvarohů s vysokým obsahem sušiny. „Takových příkladů by mohla být celá řada, zásadně pořizujeme zařízení té nejvyšší úrovně. Znamenají nejen šetrné zpracování, díky kterému můžeme zachovat tradiční postupy, ale zároveň umožňují prodloužit trvanlivost, a to i bez použití přídatných látek,“ s hrdostí představuje provoz předsedkyně představenstva Olmy Simona Sokolová.
Olma si hýčká tradiční značky
Dnes je Olma se svou pětapadesátiletou tradicí jednička na tuzemském trhu s čerstvým mlékem, s nejvyšší kvalitou regionálního mléka se značkou QCZ. A vedle nejrůznějších novinek i bionovinek si hýčká stále i tradiční značky, které má Česko rádo – Florian, Klasik, Pierot nebo Zlatá Haná.
„Florian se tu vyrábí téměř třicet let, dobu, kdy se vyvíjel, tu už si tady asi pamatuje málokdo. Byli tři – Florian, Kristian, Adrian,“ říká Anna Dopitová, která pracuje na vývoji nových produktů. Ten trvá i rok. Vše se musí vymyslet tak, aby to bylo nejen dobré, ale i vyrobitelné a ekonomické. Ve hře není jen sama chuť, hraje tu každý detail.
OLMA - Anna Dopitová
Olma inovuje i produktově
Troufla si na sýry, experimentuje s jogurty, hledá možnosti v high proteinových produktech. Tou snahou jít pořád někam dopředu je výjimečná. Stejně jako důrazem na co nejpřirozenější a nejšetrnější způsoby ošetření a výroby, pro kterou je základem mléko z regionu. Mléko, které je etalonem kvality.
Hlavní novinkou sezony 2021 bylo úspěšné zahájení prodeje tvarohového dezertu Míša. „Pustili jsme tohoto legendárního medvídka z mrazáku i do lednice a on se tam velmi rychle zabydlel. Reakce zákazníků jsou úžasné, ti si tvarohový mls okamžitě oblíbili a dnes je již Míša na pultech ve čtyřech variantách a stal se u nás prodejním bestsellerem,“ ohlíží se za významným okamžikem generální ředitel mlékárny Martin Krystián.
Podobných příběhů má Olma bezpočet. Respektovat trendy, což je tu samozřejmostí, totiž znamená neustále vyvíjet nové produkty. Zákazník chce dnes mlsat vysoce hodnotné bílkoviny, ideálně bez cukru i tuku, ale s vynikající chutí. Že to nelze? Olma to umí, dokonce v plně recyklovatelných obalech!