Naše společnosti mezi nejlepšími zaměstnavateli roku 2022

21. 6. 2022

Sodexo Zaměstnavatel roku je prestižní zavedená soutěž, která oceňuje firmy z pohledu péče o zaměstnance. Výběr firem, které mají ke svým zaměstnancům nejlepší přístup, provádí společnost PWC na základě mezinárodní metodiky. V letošním, již 20. ročníku, se zadařilo hned čtyřem našim firmám. Velké gratulace tak posíláme do Agrotecu, Dezy, Prechezy a Navosu. A čím že jsou tak výjimečné?

Přerovská chemička Precheza se stala vítězem Zaměstnavatele regionu do 5000 zaměstnanců roku 2022 v Olomouckém kraji. "Roky 2020 a 2021 kvůli covidu vyžadovaly nové přístupy téměř ve všech oblastech řízení firmy. Museli jsme najít nové přístupy v organizaci práce, abychom personálně zajistili nepřetržitý provoz. Díky tomu jsme nemuseli omezovat výrobu. Absenci firemních akcí jsme zaměstnancům kompenzovali mimořádným příspěvkem do individuálních volnočasových aktivit," okomentovala vedoucí personalistiky v Precheze Alena Okáčová.

Po šesté v řadě se společnost AGROTEC objevila mezi nejlepšími zaměstnavateli do 5000 zaměstnanců v Jihomoravském kraji a potvrdil tak roli perspektivního zaměstnavatele v tomto regionu. „Snažíme se zaměstnancům naslouchat a přistupovat individuálně k jejich potřebám. To na pozadí stabilního zázemí s dobrou partou a se spoustou benefitů určitě udělá svoje,“ komentuje Ing. Ivana Middleton, HR manažerka v AGROTECU.

Přestože se zemědělská společnost NAVOS účastnila soutěže letos poprvé, umístila se na 3. místě v kategorii do 500 zaměstnanců ve Zlínském kraji. Ing. Erika Šoupalová, HR manažerka NAVOSU k ocenění uvedla: „Zemědělství je jeden z nejstabilnějších oborů, ale zároveň také tradiční. Účastí v soutěži jsme chtěli prokázat, že se u nás zaměstnanci mají dobře. Věříme, že naše třetí místo ve Zlínském kraji může být motivací pro mladé lidi k zájmu o náš obor, potažmo naši společnost.“

DEZA si letos odnesla ocenění za Kantýnu roku! V DEZE byla koncem 90. let byla vystavěna pro jídelnu nová budova s hlavní kuchyní, která je postupně vybavována moderními technologiemi, jako např. třemi konvektomaty apod. V současné době pracuje v závodním stravování společnosti 23 kmenových zaměstnanců včetně 3 kolegyň z Ukrajiny, kteří kromě obědů zajišťují také teplé večeře sedm dní v týdnu. Zaměstnanci na oběd vybírají ze třech teplých jídel, na večeři je pak k dispozici jedno teplé jídlo a salátový bar. Stravu přitom není nutné objednávat dopředu. V areálu společnosti funguje kromě toho ještě jedna další kantýna, kde mohou zaměstnanci firmy i externisté snídat či obědvat. „Vaříme výhradně z čerstvých surovin a nepoužíváme v kuchyni polotovary. Spolupracujeme s regionálními dodavateli a veškeré maso kromě ryb nakupují chlazené a tedy poražené v ČR,“ pochvaluje si vedoucí závodního stravování Marie Horáčková.

DALŠÍ ZPRÁVY

Fotogalerie